1 perces tippek a Fogorvostól

Tévhit: Az ínygyulladás csak a szánkat érinti

Kezdőlap » Tévhit: Az ínygyulladás csak a szánkat érinti
Bejelentkezés fogászati rendelőnkbe

Tévhit: Az ínygyulladás csak a szánkat érinti

Az ínygyulladás néha csak egy-egy fogat érint, esetleg egy fogcsoportot, de gyakran az egész fogazatot megbetegítheti.

Sajnos, az ínybetegségben jelenlévő és elszaporodó baktériumok átterjedhetnek a test más részeire is. Lerakódhatnak egyes szervekben, ahol ugyancsak problémákat okozhatnak. A gócbetegségek megjelenése egyre gyakoribb.

https://feherdental.hu/kezelesek/parodontologia/

Egyre több tanulmány köti össze az ínybetegséget az egész test egészségével kapcsolatos problémákkal. Az ínybetegség összefüggésbe hozható a szívbetegséggel, a cukorbetegséggel és a rák egyes formáival.

Várandós édesanyák körében különösen gyakori az ínygyulladás. A terhességi hormonális változások miatt ínyvérzéssel járó ínygyulladás alakulhat ki.

Ez nem csak esztétikai probléma!

Számos követéses vizsgálat során kimutatták, hogy egyértelmű összefüggés van a terhességi komplikációk, a koraszülés, az alacsony születési testsúly, a gyermek kognitív és motoros paraméterei és a terhes anya esetleges fogágybetegsége között.

Az is lehetséges, hogy ugyanaz a fogkő mennyiség, ami korábban nem okozott problémát, a terhességi hormonális változások miatt ínyvérzést válthat ki. Ebben az esetben egy íny alatti, és feletti fogkő eltávolítással nagy biztonsággal tudjuk csökkenteni a panaszokat.

Ezért különösen fontos, hogy ha ínyvérzést tapasztalunk, mindenképpen menjünk el egy fogászati szűrővizsgálatra. Ezzel számos későbbi problémától kímélhetjük meg magunkat!

Kezelések

Megosztás

További 1 perces tippek a Fogorvostól

2023. június

Több tippre vagyok kíváncsi
Go to Top