Kezelések

Rendelőnkben a svájci Straumann-csoport tagját a Neodent implantátumrendszert használjuk. A cég vezető szerepet játszik a szövetregeneráció és az implantológia területén. Implantátumokat és protetikai eszközöket fejleszt és gyárt, amelyet a világ több, mint 60 országába – köztük Magyarországra is – exportál.

A Neodent Grand Morse implantátumrendszer több mint 25 éves tapasztalattal rendelkezik a fogászati implantátumok területén. Sokoldalúsága és megbízhatósága stabil és erős alapot teremt a hosszú távú sikerhez. Maximalizálja a kezelési lehetőségeket és a hatékonyságot minden csonttípusnál.

A fogbeültetés során az állcsontokba műtéti úton implantátumok kerülnek beültetésre, melyek az egyes fogak hiányának pótlására, illetve részleges vagy teljes foghiány esetén különböző fogművek elhorgonyzására szolgálnak. Az implantátumok anyaga titán vagy cirkónium-oxid. Mindkét anyag biokompatibilis, könnyen beépülő (osszeointegráció), így a szervezet beültetésre adott válaszreakciója általában kicsi. Az osszeointegráció során a behelyezett implantátum és az állcsont között speciális kapcsolat jöjjön létre.

Hogyan történik rendelőnkben a fogászati implantátumok behelyezése?

dental-surgery-and-implants

Az implantációs beavatkozásokat diagnosztika, sebészi és protetikai tervezés, a páciens megfelelő felkészítése, előkészítése és a megfelelő eszközök kiválasztása előzi meg.

Első lépésként a fogorvos megvizsgálja és röntgen-felvételeket készít, lenyomatokat vesz az alsó- és a felső állcsontról, dokumentációkat vesz fel. Ha szükséges kiegészítő vizsgálatokat kérünk ( allergiavizsgálat, 3D CT vizsgálat, sablonok készítése).

Ezek ismeretében következik a kezelési terv felállítása. Ezután a pácienssel történő konzultáció következik, ha esetleg több megoldási lehetőség kínálkozik a probléma megoldására ezek megbeszélése, előnyök- hátrányok megvitatása, kockázati tényezők felmérése, várható eredmény megbeszélése. A beszélgetés során a páciens képet kap a teljes folyamatról.

Ezután következik az implantációs műtét. Az implantátum beültetése egy ambuláns szájsebészeti műtét. Nem jár komolyabb fájdalommal, mint egy fog eltávolítása. A műtét érzéstelenítésben történik. Majd 3-6 hónapos várakozási időszak következik, ekkor épül be a csontba az implantátum, ez alatt az idő alatt zajlik az osszeointegráció. Ideiglenes pótlások készíthetők erre az időszakra, hogy addig se legyen fog nélkül a páciens.

A következő lépés az implantátum feltárása, gyógyulási (íny) csavar behelyezése.

Majd a fogpótlás elkészítése, fogsor rehabilitáció következik.

Fogorvosi kontroll vizsgálatokon való megjelenés és a megfelelő szájhigiénia betartása a kulcsa a beültetett implantátumok hosszú élettartamának.

Az implantáció bármilyen típusú foghiányra megoldást kínál:

13070150_xs-4214158

  • Ha csak egy fog hiányzik: az implantátum beültetésével nem kell lecsiszolni a két szomszédos fogat, nem hidat készítünk, hanem szóló esztétikus koronát.
  • Ha több fog hiányzik: implantátumokon elhorgonyzott hidat, vagy fogpótlásokat készíthetünk.
    Ebben az esetben a kivehető fogpótlások stabilitása közelít a fix pótlások stabilitásához. Rágáskor, nevetéskor, tüsszentéskor nem kell félni az esetleges elmozdulástól.

Ugyanolyan erővel fog tudni rágni, mint a saját fogaival!