Nem járt még nálunk? Segíthetünk?


Online bejelentkezés | Kapcsolat

Korszerű, modern gépek

Fogászati kezelőegységeink:

 

Siemens/Sirona, illetve KaVo kezelőgépekkel rendelkezünk. Ezek a cégek nagy múltú fogászati egységeket gyártó cégek. Megbízható, kiváló ergonómiával rendelkező kezelőegységek, melyek a fogászat legmagasabb elvárásait is képesek kielégíteni.

 

 

Phillips Oralix 65 fogászati röntgenkészülék, Siemens OP10 panorámaröntgen-készülék:

 

Megbízható, kis sugárterheléssel rendelkező intraorális röntgengép. Minden második évben bevizsgált, szakszerűen gondozott gépünk nagy előnye, hogy felesleges sugárzással nem terheljük a pácienseinket.

A panoráma röntgenkészülék és az intraorális készülék külön helyiségben, orvosainktól, pácienseinktől elzárva, ólmozott szobában található, így nincs lehetőség felesleges sugárzással való találkozásra.

 

 

EMS Airflow:

 

Professzionális fogkő-eltávolításra használjuk. A nagy nyomáson kilövellő citromízű por képes a nehezen hozzáférhető helyekre is bejutni, és ott kitisztítani, eltávolítani a fogak behúzódásaiban lerakódott baktériumokat, elszíneződéseket.

 

 
Ultrahangos gyökércsatorna-fertőtlenítő rendszer:

 

A gyökércsatornák tágításának és átöblítésének / fertőtlenítésének nagyon alaposnak kell lennie, mert csak így lehet a bakteriális csíraszámot lecsökkenteni, és hosszú távú, jó gyökértömést készíteni. Nehezen hozzáférhető csatorna-kiöblösödéseknél lehetőség van ultrahangos gyökércsatorna-átöblítésre, ezzel a speciális fejjel a nehezen elérhető pl. belső rezorpciót (felszívódást) mutató fog gyökércsatornája is elérhető. Így több baktériumot tudunk elpusztítani, és fertőtleníteni az adott területet. (EMS Piezon ultrahangos gyökércsatorna átöblítő fej)

 

 

Gépi gyökércsatorna tágító:

 

Fogászati rendelőnkben két rendszerrel dolgozunk: Hero Shaper - Micro-Mega; ProTaper - Dentsply. Ezek a gyökércsatorna megmunkálást elősegítő rendszerek segítenek könnyen, gyorsan kitisztítani a gyökércsatornát, és eliminálni a baktériumok egy részét. A székben töltött idő lerövidül, a fogorvosi munka könnyebbé válik használatukkal. 

 

 

Melag fóliázógép:

 

A szennyeződésektől megtisztított műszereket ennek a gépnek a segítségével fóliázzuk be. Ennek oka, hogy az autoklávban, hőlégben sterilizált műszerek a „levegőn” (a levegőben mindig vannak szálló, porszemcséken utazó baktériumok) is hosszan megőrizzék sterilitásukat. Ha ez nem történne meg (fóliázás), akkor a műszer már levegővel való érintkezése első pillanatában befertőződne, pláne, ha nem is rögtön, hanem pár nap vagy hét múlva kerül felhasználásra.

 

 

Fotopolimerizációs lámpa:

 

Tömések megvilágítására használjuk. A kis LED-ek segítségével egy-egy esztétikus tömőanyagréteg kb. 20 másodperces megvilágítással tökéletes polimerizációt, kötést, keménységet ér el.

 

 

KaVo QuattroCare:

 

Ahhoz, hogy a fogorvosi munka zökkenőmentesen haladjon, szükség van jól működő kézidarabokra (turbina, mikromotorok). Ezek tisztítása, ápolása, olajozása nem könnyű feladat, hiszen nehezen elérhető részeket tartalmaznak. Ebben segíti asszisztenseinket ez a professzionális gép.

 

 

Dürr XR24 röntgenfilm-előhívó készülék:

 

Intraorális illetve panoráma röntgenfelvételeink előhívására szolgál ez a gép. Mivel a fogászati diagnosztika egyik jelentős területe a röntgenkészítés és értékelés, ezért fogászati rendelőnk nagy hangsúlyt fektet a röntgenek pontosságára. Ezt csak úgy lehet elérni, ha nagy érzékenységű filmet használunk (Kodak Insight F Speed), melyen a kontrasztok jól láthatók, és így a jó diagnózis könnyen felállítható, így nem utolsó sorban a páciensek sugárterhelése is csökkenthető (nincs szükség újabb és újabb rossz röntgenekre, mert előhíváskor probléma történt.)

 

 

Ultrahangos tisztító:

 

Fúrók, kéziműszerek fertőtlenítésére használjuk. A gép több ezer rezgést hoz létre percenként, melyek segítségével a szemmel nem, vagy nehezen látható szennyeződéseket is képes 100%-osan eltávolítani a műszerekről. Így biztosan nem történik páciensről páciensre történő átfertőződés.

Fogászati rendelőnk széleskörű fogászati ellátással foglalkozik – az egyszerű esztétikus töméstől, fogkő-eltávolítástól kezdve a legbonyolultabb kombinált fogpótlásig. Kellemes légkör, mosolygós arcok, barátságos tekintet – ezek mind megkönnyítik a kezelést. Ki tudja, lehet, hogy máskor is találkozunk?