Nem járt még nálunk? Segíthetünk?


Online bejelentkezés | Kapcsolat

Fogszabályozás

 

28313277 XSA fogszabályozásról általában

 

A fogszabályozó kezelés egy konzultációval és egy általános áttekintő vizsgálattal kezdődik. Ezt követően az alsó és felső fogsorokról 1-1 lenyomatot veszünk és 2 db röntgen felvételt készítünk (panoráma felvétel és teleröntgen). Ezek birtokában elkészíthető a kezelési terv.

A kezelés általában 1-2 évig tart és havonként szükséges a készülékek ellenőrzése, aktiválása. A fogszabályzó készülék viselése során fokozattan fontos a jó szájhigiéne, az alapos és rendszeres fogmosás!

 

25253906 XS    1879728 XS    6631664 XS    48107607 XS

 

 


 

 

31098897 XSFogszabályozás gyermekkorban

 

A gyerekeket már 7-8 éves korban érdemes az első vizsgálatra elhozni.

Bizonyos eltéréseket már ebben a korosztályban ki lehet szűrni és kezelésbe lehet venni.

A rossz szokások és a kialakuló harapási rendellenességek korai felismerése nagyon fontos, hiszen gyermekkorban legtöbbjük még könnyen kezelhető. Tévhit, hogy a kezelés elkezdéséhez az összes maradó fogat meg kell várni!

 

 

 

 


 

 

Fogszabályozás felnőttkorban

 25255890 XS

A fogszabályozásnak gyakorlatilag nincs felső korhatára!

Azt azonban érdemes tudni, hogy a növekedés befejeztével a fogszabályozó orvos lehetőségei korlátozottabbak. Mivel már egy kialakult harapási formáról van szó a felnőtt páciensek esetében, az éjszakai kivehető készülékek 1-2 kivétellel már nem jöhetnek szóba. Tehát a kezelési tervben legtöbbször a beragasztott készülékek szerepelnek, illetve gyakoribbak az extractiós (foghúzással egybekötött) megoldások. A fogmozgatás során a csontátépülés is lassabbá válik a kor előrehaladtával, így a kezelés meghosszabbodhat.

 

 


 

 

 

aparat-estetyczny3-300x176Hagyományos kerámia bracket (Zaphir)

 

A kerámia bracket azoknak a pácienseknek a legideálisabb választás, akiknek az esztétika a legfontosabb a kezelés során. Áttetsző színével alig látható a felragasztott készülék. Az ívet átlátszó gumikarikákkal lehet a bracketekhez rögzíteni, melyeket havonta cserélni kell. A fém készülékekhez képest azonban az ív súrlódása kevésbé ideális a kerámia bracketben, nehézkesebb lehet a fogmozgatás.

 

 

 


 

 

Önligírozó fém bracket (In-Ovation R, Bioquick)

 

Az önligírozó bracketek nagy előnye, hogy modern mechanikai tulajdonságuk révén a fogak gyorsabban mozgathatók, a kezelés ezáltal lerövidül. A bracketeken apró kinyitható ajtócskák találhatók, melyek gyors és precíz használatot biztosítanak, nem kell gumiligatúrát használni az ív rögzítéséhez.

onligirozo-fem

 

 


 

 

Önligírozó kerámia bracket ( In-Ovation C, QuickClear)

 

Ez a bracket típus ötvözi a modern technikát és az esztétikumot. A kerámia bracketbe fém ajtót építettek, így ez a készülék típus ötvözi a fentebb leírt brackettípusok minden előnyét.

onligirozo-porcelan

 

Fogászati rendelőnk széleskörű fogászati ellátással foglalkozik – az egyszerű esztétikus töméstől, fogkő-eltávolítástól kezdve a legbonyolultabb kombinált fogpótlásig. Kellemes légkör, mosolygós arcok, barátságos tekintet – ezek mind megkönnyítik a kezelést. Ki tudja, lehet, hogy máskor is találkozunk?